Zonnebrillen voor jong én oud

Zonnebrillen zijn er in vele uitvoeringen, merken, kleuren en glastypen. De zonnebril is heden ten dage hét mode accessoire voor de moderne vrouw én man. Brillemans heeft voor iedere persoon een passende zonnebril, voor vrouw en man, voor jong en oud!

Tegenwoordig is een zonnebril er dus niet alleen ter bescherming van de ogen tegen de felle zon, maar ook voor het haar. Dé trend als alternatief voor een diadeem en dus ook praktisch te dragen op deze manier. De zonnebril is dé moderne aanvulling als accessoire op een mooie outfit, net als bijpassende schoenen of een bijpassende tas.

Brillemans voert een ruime collectie zonnebrillen, met onder andere de merken Tom Ford, Tod's, Etnia Barcelona, Randolph. Alle zonnebrillen voldoen uiteraard aan de CE-normering, die staat voor het filteren van schadelijke delen uit het zonlicht ( UVA en UVB straling).

De mode is op dit moment weer ‘groter’. En dat is maar goed ook, want de effectiviteit van een zonnebril is niet alleen afhankelijk van de glassoort, maar ook de glasgrootte. Een groter glas schermt meer af en voorkomt daarmee het hinderlijke invallende licht bovenlangs de zonnebril. Ook zijn tegenwoordig veel modellen uit te voeren op eigen sterkte, tegen scherpe prijzen!

Brillemans adviseert haar klanten om de binnenzijde van de glazen te laten ontspiegelen (coaten). Bij een zonneglas zonder sterkte zijn het voor- en achtervlak van dezelfde kromming, maar bij een zonneglas op eigen sterkte is dit anders. De voorcurve bij een minsterkte is vlakker dan de achtercurve, bij een plussterkte andersom. Reflecties van zij invallend licht kunnen hierdoor dan ook meer hinder geven. De voorkant van het glas behoeft geen ontspiegeling, immers een dergelijke coating zorgt voor een grotere lichttransmissie en minder reflecties bij het aanzien en dat is juist niet de bedoeling van een zonnebril. Hier is juist minder lichttransmissie gewenst, dus een grotere demping van licht, zonder hinderlijke reflecties van het vanaf de zijkant invallende licht.

De zonnebrillencollecties van Brillemans wisselen regelmatig. Stap eens binnen bij de winkel van Brillemans in de Lusthofstraat voor de laatste modellen!